Chaplon

Chaplon

Chaplon er håndplukket i plantager på Sri Lanka. Bladene høstes tidligt, hvilket giver en let, ren og elegant te af højeste kvalitet. Den hvide te er tørret i solen, hvor den grønne te – også kaldet Sencha – er blevet rullet, dampet og tørret, hvilket reducerer teens bitterstoffer.

Sorter stigende

24

48

72

Sorter stigende

24

48

72

Hvilken Chaplon te skal jeg vælge?

Chaplon Teas te blandinger spænder vidt, og der er vitterlig en te til enhver smag. Hvilken du skal vælge, afhænger derfor af om du er til den søde, den friske eller den mørke te.

Den helt sikre favorit, er Fuldmåne te. Denne te blanding er bygget på grøn te, tilsat citrongræs og lakrids. Den har masser af smag og aroma, der giver en behagelig stemning. En virkelig populær te blanding, der kan drikkes af alle.

Er du til sød te, bør du kigge nærmere på Tivoli te. Her har Chaplon blandet hvid og grøn te med tørrede jordbær og jasmin blomster. Teen har en dejlig duft af bær og blomster, og man vil helt sikkert komme til at tænke på danske sommerdage når man brygger Tivoli te.

De to vigtigste tips specielt til Chaplon te-elskere!

  1. Husker du at bruge en tesi til din Chaplon te? Brug helst en tesi til Chaplon bladene og ikke en pose, så teen kan bevæge sig frit i vandet. Derved frigives olien i tebladene bedre, og din te vil smage af meget mere.
  2. Vidste du at du kan brygge flere kopper te på de samme Chaplon blade? Helt op til tre kopper te faktisk. Kop nummer to bliver den bedste, da olien fra tebladene er varmet op, men endnu ikke er helt frigivet.

Hvad er Chaplon Tea?

Chaplon Tea er en dansk virksomhed, som producerer økologisk te med en let og elegant smag. 

Chaplon te dyrkes uden kunstgødning, sprøjtemidler og kunstige tilsætningsstoffer. De mennesker, som arbejder med teen får en højere løn end normalt. Samtidig må de max. arbejde 6 timer i døgnet og ikke de 12 timer, som mange arbejder på andre teplantager rundt omkring i verden. Med andre ord sørger Chaplon Tea for gode arbejdsvilkår på deres plantager og hensyn til naturen.

De tilsatte olie, urter og blomster i Chaplons teblandinger er i øvrigt så vidt muligt også kun fra lokalområdet på Sri Lanka.

Når du drikker te fra Chaplon støtter du derfor den sociale, økonomiske og bæredygtige udvikling i et af verdens fattigste lande.