Ecover

Ecover

Ecover rengøringsprodukter er yderst effektive og samtidig plantebaserede og skånsomme mod naturen. Ecover er rengøring med omtanke. Du kan se alle vores produkter fra Ecover i vareoversigten herunder.

Ecover - rengøring med omtanke Plastik bliver for det meste lavet af råolie, der (som vi jo alle ved) ikke er en af de gode fyre. Ved at lade os inspirere af naturens videnskab, har vi gjort det umulige – vi har lavet plastik af en vedvarende energikilde, der er 100 % genanvendelig.

Alle vores Ecover flasker er lavet af Plantastisk® materiale, som er blandet med genbrugsplastik. Det giver os mulighed for at nedsætte vores flaskeproduktions indvirkning på økosystemet betragteligt. Hvorfor være rå, når man kan være rar?

Udvinding Transformation.:  
Ecover udvinder plantebaserede og minerale ingredienser, som er en naturlig vedvarende energikilde, så tæt på vores hjem som muligt. 

Optagelsesfasen.:  
Vi bruger plantebaserede ingredienser, der er fuldkommen biologisk nedbrydelige. Vi sikrer et godt resultat uden at efterlade skadelige stoffer.

Sorter stigende

24

48

72

Sorter stigende

24

48

72

Miljø og natur er nøgleordene for mange danskere, når de køber rengøringsprodukter.

Rengøringsserien Ecover, der er et af de store mærker på verdensmarkedet, slår på at være særlig skånsom over for både dig og miljøet. Men holder Ecover nu også det, de lover?

Det kan nemlig have stor betydning for mange mennesker, hvilke produkter, de bruger i hjemmet.

Marlene Nielsen er parfumeallergiker og det er især vigtigt for hende, hvad hun vælger at lægge i indkøbskurven.

"Når jeg får parfume på huden, så tørrer den ud og slår sprækker og det begynder at klø og svie."

Men det er ikke kun allergikere, der skal være varsomme med de mange parfumestoffer.

"Hvis man gerne vil minimere sin risiko for allergi, så er det en god ide at undgå parfumestoffer," siger testkoordinator Rikke Bille fra Informationscenter for Miljø & Sundhed.

Basta har bedt Rikke Bille om at se på Ecovers opvaskemiddel, vaskemiddel til fin - og uldvask og deres universalrengøringsmiddel.

Ecover bruger slagord som "skåner din hud" og "hudvenlig." Alligevel finder Rikke Bille det allergifremkaldende parfumestof Limonene, når hun læser bag på flaskerne.

Men det er ikke kun med parfumestoffet Limonene, der er et problem. Firmaet bruger også det miljøbelastende stof Bronopol, der ifølge Rikke Bille kan være giftigt for vandmiljøet.

Sådan lyder Rikke Billes samlede vurdering:

"Generelt når man kigger på produkterne, så får man fornemmelsen af, at det er gode, miljøvenlige og naturlige produkter. Der kan man som forbruger blive snydt, fordi de indeholder miljøbelastende stoffer og stoffer, der kan give allergi."

Ecover har ikke i dag miljømærket Blomsten, der er et EU-miljømærke. De har heller ikke det nordiske miljømærke Svanen. Firmaet skriver på deres hjemmeside, at kravene til Blomsten ganske enkelt ikke er høje nok.

Men ifølge Miljømærkning Danmark kan Ecover for eksempel slet ikke få mærket Svanen, fordi rengøringsserien indeholder de allergifremkaldende stoffer Limonene og Linalool.

Ecover har efter Bastas indslag besluttet at fjerne det miljøbelastende stof Bronopol fra rengøringsserien. Desuden har Dansk Supermarked med Bilka, Netto og Føtex valgt at fjerne de af Ecovers produkter, hvor der er problemer med slagordene på emballagen. Dansk Supermarked siger til Basta, at produkterne først kommer tilbage på hylderne igen, når ordlyden er mere retvisende.

Præcisering:

I forbindelse med Bastas omtale af Ecovers rengøringsprodukter har vi modtaget en præcisering fra Miljømærkning Danmark, hvad angår deres udtalelser i vores indslag fra den 7. januar om produkternes chancer for at opnå miljømærkerne "Svanen" og "Blomsten". Præciseringen lyder som følger:

"Ecover vil ikke kunne opnå Svanen, da Svanen ikke tillader indhold af Bronopol. Ecover vil derimod godt kunne opnå licens til Blomsten, selv om der er Bronopol i. Men vi kan jo naturligvis ikke vurdere om produktet i øvrigt lever op til kravene i Blomsten. Kravene for såvel Svanen som Blomsten bliver dog hele tiden skærpet - helt konkret med nye kriterier hvert tredje-fjerde år, og Bronopol er et af de stoffer, som vi i nordisk regi har forbudt. Kravene for rengøringsmidler for Blomsten er ved at blive revideret og her arbejder vi på at få forbudt Bronopol."