Malet

Hvis det at riste kaffebønner er en kunst, så er det at gøre dem til perfekt malet kaffe en videnskab. Hvis de er for groft malede, vil kaffen blive brygget for hurtigt, og de forskellige smagselementer vil ikke udvikle sig fuldt ud, og hvis de er for fint malede, vil kaffen mangle aroma og have tendens til at blive bitter. For groft malede bønner er lige så slemt som for fint malede. Hvis man vil have den perfekte kaffe, er det kun ’perfekt malede’, der dur! Forskellige kaffemaskiner virker bedst med forskellige grader malet kaffe, så det, der fungerer fint i et cafeteria, vil kunne give en forfærdelig kaffe i en espressomaskine. Kaffe kan males enten med knive (hakket) eller med en kværn (knust).

Sorter stigende

24

48

72

Sorter stigende

24

48

72

Kaffemøller med knive hakker hver bønne og deler dem i tusindvis af bittesmå stykker i forskellige størrelser. Jo længere man maler bønnerne, jo finere bliver blandingen, men lige meget hvor omhyggelig man er, vil noget af kaffen være malet for meget, og noget vil være malet for lidt: Så kaffen vil aldrig være lige så god som de bønner, man begyndte med.