Cider

Hvad er Cider? 

Ægte Cider er ren æblesaft gæret indtil saftens naturlige sukkerindhold er helt eller delvist konverteret til alkohol. Stærk cider kan være tappet sådan, ellers kan man blande mere ren saft i, så resultatet er en cider, der er lavere i alkohol og mindre tør. 

Af typer findes der mange, fra det søde til det mellemsøde og fra det mellemtørre til det tørre. Der findes også økologisk, egetræsmodnet og årstidscider fra udvalgte æbletyper.

Sorter stigende

24

48

72

Sorter stigende

24

48

72


Hvad kan Cider bruges til?

I lavere alkoholstyrke er cider den foretrukne fritidsdrikkevare for voksne i Vest og Sydvest England og i dele af Frankrig. Det drikkes i samme mængde som øl eller vin. Herhjemme er Cider forvekslet med billige sodavandstyper, der har meget lidt med æbler at gøre. Det er meget misvisende, at ordet Cider bruges til sukkervandsprodukter.

Cider er en udmærket aperitif og også den ultimative terrassedrink. I tør form kan cider sagtens erstatte hvidvin og som sød variant kan den erstatte dessertvin. Den dyre, tørre Vintage cider er et fantastisk alternativ til champagne og i forhold til kvalitet har Cider mere kompleksitet og mindre syrlighed - og for mange giver denne form for cider mindre hovedpine end eksempelvis champagne.

Cider burde være førstevalg til mad, når retterne er svinekød, fjerkræ eller pasta. Prøv at skænke rigeligt i gryden, når saucen skal kokkereres - hvad enten det er saucen til kød, fisk eller fjerkræ eller frugtsaucen til desserten