Dessertvin

Dessertvin er en sød vin der som navnet hentyder til serveres til desserter. Dog er der ikke nogen endelig definition for hvad en dessertvin enlig er. Dette er meget forskelligt fra land til land. I nogle lande er det de vine der ikke bliver drukket under maden og som har en vis sødme og i andre lange er det vine med en alkohol procent på mere end 14%. Men fælles for dem alle er sødmen i vinen.

Producenterne bag disse såkaldte dessertvine laver vinene med meget sukker og et højt indhold af alkohol. 

De har mange forskellige metoder de kan benytte for at opnå det resultat de ønsker. Dyrke druer der har et meget højt sukker indhold, tilsætte sukker før eller efter gæring, tilsætte alkohol før al sukkeret i vinen er gæret, fjerne vand for at koncentrere sukkeret. 

Vi har i denne kategori valgt de vine som vi mener er perfekte som dessertvine. 

De hvide dessertvine bør som oftest serveres afkølet og de røde dessertvine ved stuetemperatur eller lettere afkølet.

Sorter stigende

24

48

72

Sorter stigende

24

48

72