Skælshampoo

Det yderste lag af din hårbund gendanner sig selv konstant. De døde hudceller, der er for små til at se, skaller af og afløses løbende af nye. For hurtig udskiftning af de døde celler kan blandt andet resultere i forskellige grader af skæleksem. Skæl (pityriasis capitis) er døde hudceller, der dannes på hårbunden i form af hvide fnug.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Overlæge på Privathospitalet Hamlet i Søborg professor dr. med. Kaare Weismann fortæller at omtrent hver femte dansker oplever skæl. Og at den mandlige del af befolkningen er mere udsat grundet deres højere testosteronniveau (det mandlige kønshormon).  

 

Skæl i hårbunden gør dig ikke blot socialt utilpas, men også fysisk generet da irritation og rødme kan opstå. Så, hvis du har tendens til skæl så kan det være at du skal kigge nærmere på hvad årsagen dertil er.

 

Her er 6 gode råd fra overlægen:

 

1. Vask dit hår

 

Det er vigtigt at du vasker dit hår med shampoo. Hvis ikke du opretholder god hygiejne i din hårbund, dannes der et frodigt miljø hvor gærsvampe kan vokse sig til et unormalt antal. Hudcellerne kan da ikke skalle af løbende som de bør, men hober sig op, og bliver til skæl.

 

2. Del ikke kam og hårbørste

 

Hvis du er ramt af en sværere grad af skæl (flager istedet for fnug) så lån ikke din børste til andre. Vendt til problemet er blevet behandlet, da denne tilstand kan være smitsom.

 

3. Stress af

 

Skæl kan godt gå i sig selv. Tilstanden kan nemlig også værer påvirket af humør og stressniveau. Faktiskt kan du opleve at få skæl i løbet af nogle timer, hvis din psykiske tilstand er tilstrækkelig presset. Heldigvis kan den hurtige skældannelse også lægge sig lige så hurtigt igen.

 

4. Nyd solen

 

Solen skinner med ultraviolette stråler, og de har en påvist gavnlig effekt på hår og hårbund. Der er derfor en større skæltendens i vinterhalvåret, da solen ikke skænker os mange solskinstimer, og vi dækker vores hoveder til med hue, tørklæde og hat.

 

5. Køb skælshampoo

 

Hvis du er ramt af et mildt tilfælde af skæl (små hvide fnug), så køb receptfri shampoo indeholdende enten zinkpyrithion (som dræber gærsvamp) eller selendisulfid. Disse ingredienser har en yderst positiv effekt på skæl.

 

6. Besøg apoteket

 

Hvis skælshampooen fra supermarkedet ikke er løsningen på dit skælproblem, så kan det være at du bør tage en tur forbi apoteket. Der kan du købe hårshampoo der indeholder ingredienser (zinkpyrithion, selendisulfid, salicylsyre og ketoconazol) der kan tage sig af problemet.

 

SERVICE OG LEVERING AF ALLERHØJESTE KVALITET

Vi går her hos Necesario meget op i, at vores kunder skal have en god oplevelse på vores webshop. Derfor har vi fokus på at have en kundeservice, der går over det sædvanlige, så du har mulighed for at få den hjælp, som du har brug for, for at komme hjem med de helt rigtige produkter. Har du således spørgsmål til vores udvalg af produkter, eller blot noget helt andet, skal du være velkommen til at give os et kald på 70 60 56 53 , eller du kan skrive en mail til os på kundeservice@necesario.dk – vi glæder os til at høre fra dig.