Strækmærker

Den vordende mor kan have brug for at pleje sin hud på en særlig måde pga. kroppens forandringer. Du kan få behov for cremer og olier velegnet til f.eks. strækmærker.

Sorter stigende

24

48

72

Sorter stigende

24

48

72

Hvad er strækmærker – og hvem kan få strækmærker?

Når man hører ordet strækmærker, tænker de fleste på gravide kvinder med hurtigt voksende maver. Strækmærker er da også noget, der hyppigt rammer gravide. Læger skønner, at halvdelen, eller måske helt op imod 90 %, af alle gravide vil opleve strækmærker i større eller mindre grad hen imod slutningen af deres graviditet.

 

Strækmærker opstår, når der sker en hurtig og kraftig udstrækning af huden. Det sker typisk i forbindelse med hurtig forøgelse i vægt, for eksempel hos gravide eller andre, der hurtigt tager på i vægt. Men det er ikke kun gravide, der kan få strækmærker, og mærkerne er ikke alene forbeholdt kvinder. De kan også opstå i forbindelse med stærk muskelvækst, der ofte ses hos bodybuildere, i forbindelse med hurtigt vægttab eller hos unge i puberteten, der vokser hurtigt.

 

Strækmærker, der hedder striae på latin, er skader, der opstår i underhuden – i det elastiske midterste lag, der hedder dermis eller læderhuden. Dermis er det tykkeste lag af huden, og når huden revner her, opstår der et strækmærke.

 

Når strækmærkerne opstår, viser de sig ofte i form af lilla, rosa eller blå striber i huden. Mærkerne forsvinder ikke af sig, men med tiden kan de falme og blive lysere i farven. Der findes dog forskellige muligheder for at behandle strækmærker.

 

Hvorfor får man strækmærker?

Vores hud er generelt meget elastisk og kan derfor holde til meget uden at revne. Men når den bliver presset ekstraordinært og skal udstrækkes ekstremt meget og hurtigt i forbindelse med hurtig vægtforøgelse, hurtigt vægttab eller hurtig vækst, kan den ikke altid klare presset. Det kan ske hos både mænd og kvinder, og hos både unge og gamle.

 

Når de elastiske fibre i huden bliver udsat for et voldsomt overstræk, mister de deres elasticitet. Fibrene genvinder aldrig deres elasticitet, og derfor er skaden for det meste permanent.

 

Når nogle bliver ramt af strækmærker, mens andre ikke gør, skyldes det forskelle i hudens elasticitet og hudtype. Nogle har simpelthen en mere elastisk hud end andre. Genetikken kan også spille ind. I nogle familier er der bare en øget tendens til at udvikle strækmærker.

 

Strækmærker er heldigvis ikke farlige, men det er generende at have dem rent kosmetisk. Der kan opstå en smule kløe ved strækmærkerne, men ellers vil du ikke mærke noget til dem – bortset fra, når du kigger dig i spejlet.

 

 

Hvor kan man få strækmærker?

Strækmærker kan opstå de fleste steder på kroppen. Ofte ses de på maven, på lårene, på ballerne, på hofterne, på brysterne, på overarmene og på underarmene. Det er de steder, hvor vi i kroppen opbevarer større mængder af fedt.

 

Hos gravide er det ofte på maven og på brysterne, at strækmærkerne opstår. Eventuelt også på lår og arme, hvis den gravide tager meget på i vægt. Hos overvægtige er det ofte på lår og hofter, at strækmærkerne sidder. Hos bodybuildere er særligt overarmene udsatte. Men generelt kan strækmærker hos alle grupper opstå overalt på kroppen. Det varierer i høj grad fra person til person.

 

Uanset, hvor strækmærkerne opstår, viser de sig som regel som lilla, rosa eller blå striber i huden. Ofte vil de med tiden falme lidt og blive mere lyse i farven.

 

SERVICE OG LEVERING AF ALLERHØJESTE KVALITET

Vi går her hos Necesario meget op i, at vores kunder skal have en god oplevelse på vores webshop. Derfor har vi fokus på at have en kundeservice, der går over det sædvanlige, så du har mulighed for at få den hjælp, som du har brug for, for at komme hjem med de helt rigtige produkter. Har du således spørgsmål til vores udvalg af produkter, eller blot noget helt andet, skal du være velkommen til at give os et kald på 70 60 56 53 , eller du kan skrive en mail til os på kundeservice@necesario.dk – vi glæder os til at høre fra dig.